Tvarohový krém

Tvarohový krém chutná hlavně dětem, můžeme ho připravit jako sladkou přesnídávku.


4.4126x
15 min
3×

Postup přípravy

Z půl litru mléka, cukru a 1 balíčku vanilkového pudinkového prášku uvaříme obvyklým způsobem hustý pudink. Necháme ho úplně vychladnout, během chladnutí občas promícháme.

Plnotučný tvaroh rozmícháme se smetanou a našleháme v krém. Doporučuji použít tvaroh balený v plastové vaničce. Pak do tvarohu zašleháme postupně i studený pudink.

Ušlehaný tvarohový krém uložíme do lednice a necháme ještě chvíli chladnout.

Tvarohový krém rozdělíme do misek, ozdobíme ovocem nebo ovocnou omáčkou. Výborně chutná i na palačinkách.

Pozn.: Kdybychom nemuseli čekat, až pudink vychladne, připravili bychom krém za 15 minut.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový krém

Zpět na recept