Tvarohový korpus

Jemný korpus na dort, ale klidně i samotný moučník. Dá se obohatit ovocem, přelít čokoládou apod. Recept je snadný.


3.97x
60 min

Ingredience

3 ksvejce
200 gmáslo
0.5 kscitron
0.5 balíčkuprášek do pečiva
100 mlmed
70 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
200 gpolohrubá mouka
1 balíčekměkký tučný tvaroh

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Vejce rozšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přimícháme tvaroh a rozpuštěné máslo. Znovu prošleháme. Poté přidáme med, nastrouhanou citronovou kůru a po zapracování i mouku s práškem do pečiva. Vznikne nám hutné lité těsto.

Kulatou formu s odnímatelným okrajem důkladně vymažeme a vysypeme strouhankou. Vlijeme těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 175 °C. Z tohoto množství můžeme upéci 2 menší korpusy nebo jeden velký. Podle toho i přizpůsobíme délku pečení - 25 - 40 minut.

Tvarohový korpus podélně rozřízneme a naplníme oblíbeným krémem, džemem a přeléváme čokoládovou polevou. Libovolně zdobíme.

Tvarohový korpus chutná výborně i samotný bez další práce jako klasický koláč.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový korpus

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena