Tvarohový koláč s broskví

Oblíbený recept pro milovníky tvarohových moučníků. Pro slavnostnější příležitosti přizdobíme kompotovaným ovocem a čokoládou.


4.7133x
120 min
20×

Ingredience

náplň

50 mlolej
1 ksvejce
4 dlmléko
500 gtvaroh
4 lžícecukr moučka
1 ksvanilkový cukr
1 konzervakompotované broskve
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

těsto

1 ksvejce
125 gmáslo
prášek do pečiva
50 gcukr moučka
220 gpolohrubá mouka

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Nejdříve připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, kterou smícháme s polovinou prášku do pečiva. Přidáme cukr. Do středu rozklepneme jedno vejce a dokola rozdrobíme změklé máslo. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme na chvíli odležet.

Kompotované broskve necháme okapat, potom je nakrájíme na kousky.

Náplň připravíme ve šlehači. Tvaroh zalijeme mlékem, přidáme vejce, vanilkový cukr, vanilkový pudinkový prášek, olej a cukr. Vše důkladně promícháme. Nakonec vařečkou vmícháme nakrájené kompotované broskve.

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nejlépe ručně poklademe dno a stěny formy těstem. Nyní do formy vlijeme připravenou krémovou náplň. Tvarohový koláč s broskví pečeme v mírné troubě dozlatova, dokud náplň neztuhne.

Tvarohový koláč s broskví podáváme ke kávě nebo čaji. Můžeme ho ozdobit kompotovanou broskví a čokoládou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový koláč s broskví

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká