Těsto použijeme totožné jako v receptu na
Sladké tvarohové polštářky, nejlépe uděláme, když si čtvrtinu těsta při přípravě odložíme, vydrží i pár dní v lednici.
Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ovesné vločky opražíme.
Na náplň vymícháme měkký tvaroh s kelímkem zakysané smetany, třtinovým nebo krupicovým cukrem a lžící perníkového koření. Přimícháme opražené ovesné vločky, lžíci rumu a trochu sušené nebo čerstvé citronové kůry.
Formu na "křehký" koláč vymažeme máslem a vyložíme rozváleným těstem až po okraje. Poklademe banány a zalijeme tvarohovou náplní, kterou rozprostřeme po celé ploše. Nakonec posypeme hrstí ovesných vloček a trochou strouhaného kokosu pro vůni.
Trochu předehřejeme asi na 170 - 180 °C a upečeme, až jsou okraje zlatavé.
Tvarohový dezert s ovesnými vločkami podáváme ještě teplý.