Tvarohovo-jablečný koláč s drobenkou

Moučník z kynutého těsta. Vyšší těsto a kyselejší náplň.


4.320x
0

Postup přípravy

Mouku vsypeme do větší mísy, uprostřed uděláme důlek a vlijeme trochu prohřátého mléka. Přidáme polovinu cukru a rozdrobíme droždí, případně použijeme droždí v prášku. Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce, změklé máslo, zbylý cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl a postupně i zbylé mléko.
Zaděláme vařečkou těsto, až se přestane lepit, zpracujeme ho rukama. V míse přikryté utěrkou necháme těsto 2 hodiny kynout, nejlépe na teplém místě.

Mezitím si vymícháme náplň. Tvaroh smícháme s vejcem a cukrem. Promícháme s nahrubo nastrouhanými jablky (asi s polovinou uvedeného množství).

Přichystáme si i drobenku. Máslo prsty promícháme s moukou a cukrem. Rychle pomocí prstů zpracujeme na sypkou směs.

Vykynuté těsto opatrně navrstvíme na vymazaný plech, poklademe náplní a nakonec zbylými jablky a drobenkou.

Tvarohovo-jablečný koláč s drobenkou pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 - 25 minut dozlatova.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohovo-jablečný koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká