Vaření.czReceptyTvarohovo-jablečný koláč s drobenkou

Tvarohovo-jablečný koláč s drobenkou

Moučník z kynutého těsta. Vyšší těsto a kyselejší náplň.


4.320x
0

Ingredience

těsto

sůl
1 ksvejce
40 gmáslo
citron
25 gdroždí
40 gcukr krupice
250 gpolohrubá mouka
130 mlpolotučné mléko

náplň

1 ksvejce
2 lžícecukr krupice
1 balíčekměkký tvaroh
250 gnastrouhané jablko

na potření

vejce

drobenka

100 gmáslo
100 gcukr krupice
140 ghrubá mouka

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Mouku vsypeme do větší mísy, uprostřed uděláme důlek a vlijeme trochu prohřátého mléka. Přidáme polovinu cukru a rozdrobíme droždí, případně použijeme droždí v prášku. Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce, změklé máslo, zbylý cukr, nastrouhanou citronovou kůru, sůl a postupně i zbylé mléko. Zaděláme vařečkou těsto, až se přestane lepit, zpracujeme ho rukama. V míse přikryté utěrkou necháme těsto 2 hodiny kynout, nejlépe na teplém místě. Mezitím si vymícháme náplň. Tvaroh smícháme s vejcem a cukrem. Promícháme s nahrubo nastrouhanými jablky (asi s polovinou uvedeného množství). Přichystáme si i drobenku. Máslo prsty promícháme s moukou a cukrem. Rychle pomocí prstů zpracujeme na sypkou směs. Vykynuté těsto opatrně navrstvíme na vymazaný plech, poklademe náplní a nakonec zbylými jablky a drobenkou. Tvarohovo-jablečný koláč s drobenkou pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 - 25 minut dozlatova.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tvarohovo-jablečný koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena