Nejdříve si připravíme cibulové čatní. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, cukr, med, nové koření a hořčičné semínko. Vše zalijeme vínem a octem, přidáme asi půl lžičky soli a zvolna za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme bez zakrytí tak dlouho, dokud se tekutina zcela neodpaří. Křehkou cibuli necháme vychladnout. Tvaroh prošleháme se zakysanou smetanou, vmícháme křehkou, ochucenou a vychlazenou cibuli. Směs osolíme, opepříme a necháme rozležet v chladu alespoň 20 minut. Tvarohovo-cibulovou pomazánku mažeme na plátky pečiva a podáváme s vejci vařenými natvrdo. Zdobíme usekanou pažitkou.
Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové čatní krok za krokem
Recept na vynikající cibulové čatní, které se skvěle hodí například k sýrům, paštice či masu.

Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!
Proč zbytečně utrácet, když si oblíbené tvarohové svačinky můžeme připravit i doma. Času na vaření a pečení máme teď víc než dost. Naučíme vás nejen domácího pribináčka, veku nasladko, chlazené mléčné řezy, ale i oblíbenou treskovou pomazánku.

Autor:Jarka Petrová

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena