Tvarohové knedlíky se smetanou

Tvarohové knedlíky plněné jahodami se studenou smetanovo-jahodovou omáčkou.


4.429x
30 min
12×

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme se žloutky do světlé pěny. Přimícháme tvaroh, sůl a sníh z bílků. Nakonec vmícháme mouku a zpracujeme vláčné nelepivé těsto.

Těsto rozdělíme na 20 kousků a do každého zabalíme opláchnutou pevnou jahodu bez "korunky". Podle velikosti jahod se mění počet knedlíků.

Připravené knedlíky vkládáme do dostatečného množství vroucí, mírně osolené vody a vaříme přibližně 4 - 5 minut.

Zbylé jahody rozmělníme (rozmixujeme) s cukrem a citronovou šťávou a vmícháme smetanu. Uvařené knedlíky vyndáme a rozdělíme na talíře.

Teplé knedlíky přelijeme jahodovou smetanou, ozdobíme čerstvou jahodou a ihned podáváme.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohové knedlíky se smetanou

Zpět na recept