Tvarohové knedlíky s vanilkou

Velice jemné tvarohové knedlíky jsou obalené v osmažené strouhance a poléváme je jahodovou omáčkou s rebarborou.


3.0577x
45 min
3×

Postup přípravy

Z vanilkového lusku vydlabeme dřeň, rebarboru oloupeme, jahody omyjeme. Polovinu z jahod a všechnu rebarboru nakrájíme na kostičky, zbytek jahod rozmačkáme. Rebarboru, 200 ml jablečné šťávy a cukr povaříme i s vanilkovým luskem. Vyjmeme lusk a do zbylé šťávy přidáme škrob vlijeme do směsi a necháme povařit, ochutíme citronem, přidáme pyré a jahody. Z tvarohu, mouky, vejce a dřeně zpracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout. Potom z něj tvarujeme 8 knedlíčků, které vaříme asi 10-12 minut v osolené vodě. Knedlíky obalujeme v osmahnuté strouhance a poléváme omáčkou z jahod a rebarbory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohové knedlíky s vanilkou

Zpět na recept