Cukroví z tvarohového těsta slepované pikantní marmeládou můžete připravit na Vánoce i na dětskou oslavu.
Hodnocení
4.5
/ 5 (25x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Máslo250 g
Žloutek1 ks
Hladká mouka 250 g
Polotučný tvaroh250 g
Na potření
Bílek1 ks
Podle potřeby
Hladká mouka
Náplň
Šípková marmeláda
Postup přípravy
Na vál prosejeme mouku, osolíme ji. Doprostřed uděláme důlek.
Do důlku dáme žloutek, přidáme plátky rozměklého másla společně s tvarohem a čistýma rukama z ingrediencí vypracujeme hladké nelepivé těsto.
Těsto uložíme na hodinu do chladna odpočinout.
Z těsta po částech na pomoučněném vále vyválíme plát asi 3 mm silný, ze kterého vypichujeme kytičky (případně jiné tvary), vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem.
Tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je rozšlehaným bílkem.
Tvarohové cukroví pečeme v předehřáté troubě asi 10 - 12 minut na 175 °C.
Po vychladnutí spojujeme tvarohové cukroví po dvou k sobě šípkovou marmeládou.
Těsto se opravdu dělá bez cukru,nahradí ho spolehlivě šípková marmeláda.Ta má v sobě cukru dost.Máme to doma vyzkoušené.V mrazáku nám vydrželo půl roku,bez vady a kazu.