Tunel

Trochu pracný, ale vynikající na chuť a krásný na oko.


5.04x
60 min
2×

Ingredience

těsto

12 ksvejce
1 lžícekakao
1 ksprášek do pečiva
22 dkgcukr moučka
22 dkghladká mouka

krém

25 dkgmáslo
0.5 lmléko
15 dkgcukr moučka
2 ksvanilkový pudinkový prášek

náplň

2 ksbanán
1 konzervameruňkový kompot

na potření

zavařenina

poleva

2 ksčokoláda na vaření

Postup přípravy

Ze surovin ušleháme těsto, rozdělíme a do druhého těsta přidáme kakao. Světlé i tmavé těsto pečeme zvlášť na plechu.

Než nám upečené korpusy vystydnou, připravíme si krém. Uvaříme si klasický pudink a po vychladnutí přidáme cukr a máslo. Když je těsto studené, rozdělíme kakaové na délku na 2 díly a světlé na šířku na 4 díly. Každý polijeme jemně šťávou z kompotu.

Vezmeme si formy na srnčí hřbet, vysypeme moučkovým cukrem a vkládáme nejdříve tmavý díl, krém, meruňky, krém, světlý díl, krém, banán, krém a ukončíme světlým dílem.

Tunel vložíme do chladu a potom vyklopíme na tác, potřeme zavařeninou a polijeme rozpuštěnou čokoládou.

Tunel krájíme na plátky a podáváme třeba ke kávě.
user-icon

autor sjuzn64


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tunel

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Slovenská
K příležitosti
Vánoční recepty