Banánový tunel

Moučník, který hezky vypadá a skvělé chutná.


4.652x
90 min
5×

Postup přípravy

Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak přidáme žloutky, cukr, prosetou mouku s kypřícím práškem, kakao a solamyl. Těsto lehce promícháme lžíci a vylijeme na obdélníkový plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 ºC.

V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbytek mléka přivedeme k varu, přidáme cukr a pudink, za stálého míchání vaříme 3 minuty. Zakryjeme potravinovou fólií a necháme vychladnout. Změklé máslo zpracujeme mixérem, postupně přidáváme pudink až vznikne hladký krém.

Z vychladlého těsta vykrojíme větší a menší obdélník. Větší obdélník vtlačíme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vyložili potravinovou fólií. Formu pak naplníme polovinou krému a na něj podélně uložíme oloupané celé banány. Banány zakryjeme zbylou polovinou krému a položíme menší obdélník těsta. Banánový tunel přikryjeme prkénkem, zatížíme a dáme na 2 - 3 hodiny do lednice.

Připravíme si polevu. V rendlíku ohřejeme máslo a zamícháme do něj cukr a kakao. Když se všechny ingredience spojí, sundáme z plotny a necháme vychladnout. Pak přidáme vajíčko a ručním šlehačem mícháme, až vznikne hladká poleva.

Banánový tunel potřeme připravenou polevou (můžeme také použit hotovou polevu). Necháme zatuhnout, nakrájíme na řezy a podáváme.
user-icon

autor szottka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banánový tunel

Zpět na recept