Tuňákový salát s fazolkami

Vydatný, výborný a vyvážený pokrm.


5.02x
15 min

Ingredience

1 kscibule
1 balíčekrukola
1 hrstzelené olivy
2 balíčkytuňák v olivovém oleji
400 gčervené fazole
400 gbílé fazole
400 gcherry rajče
160 gzelené fazolky

zálivka

1 špetkasůl
1 kscitron
2 lžícemed
2 lžíceolivový olej
1 špetkamletý černý pepř
2 lžícehrubozrnná hořčice

Postup přípravy

Fazolky dáme na 2 - 3 minuty do hrnce s vroucí vodou, pak je necháme zchladnout pod proudem studené vody. Oloupanou a nasekanou cibuli dáme do sítka a chvíli ji proplachujeme pod tekoucí vodou, ztratí tak na síle.

Fazolky, cibuli, obojí okapané fazole, cherry rajčátka rozkrojená na půlky, okapaného a na kousky rozděleného tuňáka, olivy a rukolu dáme do mísy a promícháme.
Smícháme hořčici, med, jemně nastrouhanou kůru i šťávu z jednoho citronu a nakonec do zálivky vmícháme olivový olej, osolíme, opepříme a zálivkou přelijeme salát.

Tuňákový salát s fazolkami ihned podáváme. Tuňákový salát je výborný na lehkou večeři.
user-icon

autor Denika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tuňákový salát s fazolkami

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká