Tuňáková pomazánka s vejci

Snadný recept na jemnou tuňákovou pomazánku s tvarohem a vejci, kterou jistě oceníte o Velikonocích jako chuťovku.


4.847x
35 min
1×

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme pod tekoucí vodou. Dvě vejce odložíme stranou na ozdobu a zbývající nastrouháme na jemném struhadle. Jarní cibulku očistíme a bílé části nakrájíme na drobné kousky. Omytou pažitku jemně usekáme.

Změklé máslo utřeme s cibulkou a hořčicí do pěny, vmícháme tvaroh, okapané kousky tuňáka, nastrouhaná vejce, zakysanou smetanu a pažitku. Tuňákovou pomazánku s vejci podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.

Tuňákovou pomazánku mažeme na plátky celozrnného pečiva, zdobíme plátkem vařeného vajíčka a čerstvou pažitkou.

Tuňákovou pomazánku s vejci podáváme jako chuťovku nebo svačinku nejen o Velikonocích.

Recept na pošírované vejce krok za krokem

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tuňáková pomazánka s vejci

Zpět na recept