Vaření.czReceptyTuňáková pomazánka s nivou

Tuňáková pomazánka s nivou

Opět jedna z rychlých pomazánek z mého oblíbeného tuňáka.


4.73x
10 min

Ingredience

sůl
150 gniva
2 konzervytuňák v oleji
2 špetkysaturejka
0.3 lžičkyčerstvě mletý barevný pepř
1 kelímekzakysaná smetana (15%)

Postup přípravy

Tuňáka slijeme z oleje a necháme okapat. Nivu na jemném struhadle nastrouháme. Tuňáka rozmačkáme vidličkou téměř na kaši a promícháme se smetanou. Přimícháme nastrouhanou nivu a dobře ochutíme čerstvě mletým pepřem a saturejkou. Podle potřeby ještě mírně dosolíme, ale většinou bývá niva dost slaná. Tuňákovou pomazánku s nivou necháme alespoň 20 minut proležet a vychladit. Potom pomazánku podáváme nejlépe s tmavým pečivem. Zdobíme něčím "zeleným" - petrželkou, libečkem nebo pažitkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tuňáková pomazánka s nivou

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena