Tuňák s bramborem

Recept na velmi rychlý a jednoduchý oběd či večeři, který zvládne kdokoliv.


5.05x
30 min

Ingredience

2 ksbrambory
1 lžičkamajonéza
1 konzervatuňák ve vlastní šťávě
2 lžičkytatarská omáčka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vezmeme si 2 střední brambory, důkladně je omyjeme a dáme je vařit do páry ve slupce. Já je vařím na půlku, ale lze je vařit i v celku. Brambory můžeme také uvařit klasicky ve vodě, ale je důležité, aby byly ve slupce.

Mezitím co se nám připravují brambory v páře, tak přendáme tuňáka z konzervy do misky. Přidáme trochu soli, pepře, 1 lžičku majonézy a 2 lžičky tatarky. Stačí i třeba jen majonéza nebo jen tatarka, záleží na vaší chuti. Vše smícháme a dochutíme. Já si ještě připravím zeleninový salát z okurky a papriky, jen s olivovým olejem a solí.

Když jsou brambory hotové, tak je dáme na talíř, rozkrojíme na dílky a pokryjeme ochuceným tuňákem.

Tuňák s bramborem podáváme se zeleninovou oblohou podle chuti. Já přidávám na talíř zeleninový salát a kukuřici z konzervy.
user-icon

autor Janka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tuňák s bramborem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena