Tuňák mojama na rajčatovém lůžku

Španělský recept na rychlý předkrm, který bude chutnat všem labužníkům.


3.76x
30 min

Ingredience

1 snítkapetrželka
2 snítkypažitka
4 ksrajče
1 hrstbazalka
4 ksbageta
2 dlolivový olej
10 dkgsušený tuňák mojama

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Tuňák mojama nakrájíme na tenoučké plátky a naložíme pro zjemnění chuti na půl hodiny do misky s extra panenským olivovým olejem.

Připravíme si račatové lůžko. Oloupeme rajčata a necháme rozmixovat. Do rozmixovaných rajčat přidáme několik lžic olivového oleje a jemně nasekanou petrželku. Osolíme a opepříme čerstvým pepřem.

Opečeme bílé pečivo, můžou být i bagetky.

Následně už začneme nanášet rajčatové lůžko na kousky opečeného bílého pečiva. Lůžko přeložíme naloženými plátky mojamy a dozdobíme bylinkami ze zahrádky (petrželka, pažitka, bazalka). Na závěr pokapeme olivovým olejem.

Tuňák mojama na rajčatovém lůžku je opravdu výtečným předkrmem či chuťovkou a lahodí také oku.
user-icon

autor info


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tuňák mojama na rajčatovém lůžku

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.