Tukožroutská polévka

Stále slýcháte o tukožroutské polévce, ale nemůžete sehnat její recept? Tady je. Klasická tukožroutská polévka s cibulí pro trávení.


3.01757x
90 min
6×

Postup přípravy

Nejprve si očistíme zelí. Odstraníme z něj vnější a povadlé listy. Hlávku omyjeme pod vlažnou vodou a rozkrojíme na osminy. Všechny zbavíme středového košťálu. Očistíme si papriku. Papriku a zelí pak nakrájíme na menší proužky.


Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli si očistíme a nakrájíme na kolečka.


Zeleninu dáme do velkého hrnce a napustíme do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená. Dáme vařit. Když nám voda začne vařit, zmírníme plamen a vaříme dál. V mezičase si rozmačkáme rajčata. Můžeme přímo v plechovce. Pokud máte čerstvá rajčata, můžete použít i je. Sloupnete je ze slupky a nakrájíte najemno.


Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přilijeme do hrnce a polévku ještě vaříme na mírném ohni a pod pokličkou přibližně dalších 20 minut. Dochutíme solí (opravdu slabě!) a pepřem podle chuti.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tukožroutská polévka

Zpět na recept