Tufahije - plněná jablka

Recept na tradiční balkánský dezert - velmi jednoduché a neskutečně dobré.


5.03x
45 min

Ingredience

8 ksžluté jablko golden delicius

sirup

1 lvoda
2 hrnkycukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
0.5 kscitronová šťáva

náplň

1 balíčekvanilkový cukr
200 mlsmetana ke šlehání
2 hrnkymleté vlašské ořechy
6 lžicsirup z jablek

Postup přípravy

Do 1 litru vody nasypeme cukr krupice, vanilkový cukr, přidáme šťávu z poloviny citronu a povaříme cca 15 minut do zhoustnutí. Poté vložíme celá jablka, která jsme oloupali a zbavili jadřince tak, že v nich vznikl tunel na náplň. Jablka vaříme doměkka, ale opatrně, aby jablka nebyla moc měkká a nerozpadla se. Uvařená jablka necháme vychladnout. Na náplň smícháme vyšlehanou šlehačku, sirup z jablek, mleté vlašské ořechy a vanilkový cukr. Šlehačky dáme tolik, aby nám vznikla pevná náplň, nesmí se roztékat, ani být příliš tuhá. Vychlazená jablka naplníme náplní a dozdobíme zbylou šlehačkou, kterou lehce posypeme mletými ořechy. Naplněná jablka necháme uležet v lednici do poloviny potopené v sirupu, ve kterém se jablka vařila. Tufahije - plněná jablka servírujeme v hlubší misce společně s trochou sirupu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tufahije - plněná jablka

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Bosenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena