Trojúhelníčky s broskvovou pěnou

Trojúhelníčky budeme tvarovat z hotového piškotového korpusu,na korpus přidáme broskvovou pěnu. Jednoduchý a moc dobrý dezert.


3.914x
60 min

Postup přípravy

Hotový piškotový korpus vložíme do formy bez dna na tác či talíř s průměrem 14 x 14 cm.

Vodu dáme vařit na 3 minutky s cukrem, dáme pryč z ohně a do sirupu vlijeme likér.

Broskve rozmixujeme s 80 g cukru a pyré necháme ohřát. Želatinu rozpustíme ve studené vodě, dobře vyždímáme a vložíme do horké broskvové kaše. Promícháme a necháme vychladnout.

Jogurt rozmícháme se zbývajícím cukrem a pomalu ho přimícháme do již vychladlé broskvové kaše se želatinou. Nakonec přidáme do směsi našlehanou smetanu a opatrně promícháme.

Sirupem s likérem natřeme piškotový korpus, naneseme broskvové pyré a uhladíme. Formu s tácem vložíme do lednice na 3 hodiny ztuhnout.

Po ztuhnutí dezertu odejmeme formu a dezert nakrájíme na dva obdélníky široké 4,5 cm. Z obdélníků krájíme trojúhelníčky.

Trojúhelníčky s broskvovou pěnou zdobíme ovocem podle naší fantazie. Trojúhelníčky s broskvovou pěnou podáváme jako dezert třeba ke kávě.

Alkohol musíme vynechat, pokud děláme dezert pro děti.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Trojúhelníčky s broskvovou pěnou

Zpět na recept