Trnkové knedlíky z bramborového těsta

Velmi chutný sladký recept z Moravského Slovácka.


4.824x
0
3×

Ingredience

sůl
2 ksvejce
1 kgbrambory
sádlo
1 kgšvestky
cukr moučka
450 ghrubá mouka
mletý mák
150 gdětská krupice

Postup přípravy

Den předem si ve slupce uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Uvařené brambory oloupeme a protlačíme. Brambory s vajíčky, krupičkou, moukou a solí vypracujeme těsto.

Z bramborového těsta vyválíme váleček. Ten nakrájíme dílky, zploštíme, zabalíme do každého jednu trnku a vytvarujeme kulaté knedlíky. Trnkové knedlíky z bramborového těsta ve vařící vodě vaříme 8 - 10 minut.

Horké trnkové knedlíky z bramborového těsta posypeme mletým mákem s cukrem a přeléváme horkým sádlem. Knedlíky ihned podáváme.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Trnkové knedlíky z bramborového těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.