Třípatrové řezy

Vyzkoušejte tento recept na moučník nejen na neděli.


3.7140x
75 min
9×

Ingredience

2 kelímkysmetana ke šlehání
1 balíčekztužovač šlehačky

těsto

1 hrnekolej
sůl
2 ksvejce
2 lžícekakao
2 hrnkymléko
1 balíčekprášek do pečiva
2 hrnkycukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
3 hrnkypolohrubá mouka

krém

250 gmáslo
2.5 dlmléko
4 lžícecukr krupice
3 lžícecukr moučka
1 balíčekkaramelový pudink v prášku

na ozdobu

strouhaná čokoláda

Postup přípravy

V míse smícháme cukr, vejce, olej, sůl a vanilkový cukr. Vymícháme do vláčné hmoty. Přidáme kakao, mouku, prášek do pečiva, mléko a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a pečeme v mírné troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut. Necháme vychladnout. Mezitím uvaříme z mléka, pískového cukru a pudinkového prášku hustý, karamelový pudink, který necháme vychladnout. Když je studený, vyšleháme jej s máslem a moučkovým cukrem do hladkého krému, který natřeme na vychladlý piškot. Ve šlehačce rozmícháme ztužovač a potom vyšleháme do tuha. Natřeme na karamelový krém a vršek ozdobíme strouhanou čokoládou, nebo kakaem.


Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině


Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.


Nejoblíbenější


Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky


Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!


Čokoláda

user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třípatrové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká