Čokoládové řezy s bezé

Docela jednoduchý recept na řezy, které zůstanou dlouho vláčné, pokud nám ihned po upečení nezmizí z plechu. Rychlé pohoštění i pro nečekanou návštěvu.


4.69x
60 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 175 °C. Střední plech dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

Připravíme si veškeré suroviny dopředu, aby měly pokojovou teplotu. Z povoleného másla, vanilkového a krupicového cukru vyšleháme pěnu a postupně do něj zašleháme žloutky. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva, kakao a nastrouhanou čokoládu. Pokud je těsto až příliš hutné, můžeme přidat pár lžic smetany na vaření.

Připravíme si bezé. Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přisypáváme krupicový cukr. Vyšleháme lesklou směs.

Těsto rozetřeme na připravený plech a potřeme bílkovým bezé. Posypeme mandlovými plátky. Čokoládové řezy s bezé vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.

Čokoládové řezy s bezé necháme vychladnout a poté nakrájíme na libovolně velké kousky. Jsou výborné ke kávě.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládové řezy s bezé

Zpět na recept