Trhanec z krupice

Trhanec z krupice plníme čerstvým ovocem a vanilkovým cukrem.


4.69x
45 min

Postup přípravy

Vejce nejdřív rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V mléce rozšleháme žloutky, cukr, špetku soli a vanilkový cukr. K těstu přidáme krupici a necháme chvíli odležet. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme zlehounka k těstu. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a po částech smažíme z krupicového těsta tenké omelety. Po osmažení jedné strany omeletu obrátíme, roztrháme a znovu opečeme. Trhanec z krupice podáváme s ovocem, které jsme předem promíchali s cukrem. Pokud použijeme kompot, nesladíme. Teplé trhance chutnají lépe, ale můžeme je podávat i za studena.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Trhanec z krupice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena