Trhanec s jablky a zakysanou smetanou se skořicí

Recept na tradiční chutný dezert s jablky.


5.05x
60 min
2×

Postup přípravy

Z hladké mouky, soli, mléka, cukru krupice a žloutků umícháme těstíčko. Na pánvi opečeme na másle na plátky pokrájená jablka bez slupky a jádřince, přilijeme těsto, necháme zespoda zezlátnout. Otočíme a necháme zezlátnout i z druhé strany.

Natrháme trhanec a zasypeme krupicovým cukrem, necháme ho zkaramelizovat. Při výdeji přelijeme zakysanou smetanou se skořicí a rozinkami. Posypeme cukrem moučka.

Trhanec s jablky a zakysanou smetanou se skořicí podáváme jako výborný dezert ke kávě nebo čaji.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Trhanec s jablky a zakysanou smetanou se skořicí

Zpět na recept