Trhanec s jablky a skořicí

Určitě vám zbyla jablka po zimě. Nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tuhle sladkou lahůdku.


3.155x
75 min
1×

Postup přípravy

Na začátek si nejdřív připravíme těsto, které necháme půl hodiny odležet. Vejce rozšleháme se solí a cukrem. Postupně přidáváme mléko a prosátou mouku a rozmícháme na hustější těsto, které necháme v chladu odležet.

Pak si oloupeme jablka, jádřince vykrojíme a překrojíme je na menší díly.

V pekáči rozehřejeme tuk, poklademe kousky jablek a krátce opečeme. Zalijeme těstem, vložíme do trouby. Když je těsto zespodu opečené, vše obrátíme. Placku vidličkou roztrháme, posypeme rozinkami a skořicí a dopečeme.

Takhle připravený trhanec s jablky a skořicí podáváme teplý, pocukrovaný, popřípadě přelitý ovocnou šťávou.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Trhanec s jablky a skořicí

Zpět na recept