Třešňové řezy

Těsto, tvaroh, třešně a drobenka - zní to obehraně. Ale když vyzkoušíte, nebudete litovat.


3.5114x
0
2×

Postup přípravy

Droždí rozmícháme v polovině vlažného mléka a zahustíme lžící mouky a cukru. V teple necháme vzejít kvásek.

V míse smícháme mouku, cukr, změklé máslo, žloutky a kvásek. Za stálého míchání pak pramínkem přiléváme zbývající mléko a vařečkou vše zpracujeme na pevné nelepivé těsto. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na obdélník a přeneseme ho na plech vymazaný olejem.

Tvaroh utřeme se žloutky do hladkého krému, potom vmícháme cukr, pudinkový prášek (vanilkový, jahodový, smetanový, aj.) a citronovou kůru. Promícháme a náplň rozetřeme na těsto. Povrch rovnoměrně posypeme omytými a vypeckovanými třešněmi.

Smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Pak do sypké hmoty přimícháme rozměklé máslo i vejce a drobenkou posypeme tvarohové třešně.

V předehřáté troubě pečeme třešňové řezy asi 25 minut na 180 °C. Třešňový řez vydrží dlouho křehký, jako právě upečený.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňové řezy

Zpět na recept