Těsto, tvaroh, třešně a drobenka - zní to obehraně. Ale když vyzkoušíte, nebudete litovat.
drobenka | |
---|---|
1 ks | vejce |
125 g | máslo |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
100 g | cukr krupice |
250 g | hladká mouka |
těsto | |
60 g | máslo |
2 ks | žloutek |
70 ml | mléko |
0.5 kostky | droždí |
50 g | cukr krupice |
200 g | polohrubá mouka |
náplň | |
6 ks | žloutek |
3 kostky | tvaroh |
150 g | cukr moučka |
1 lžička | citronová kůra |
2 lžíce | pudinkový prášek |
náplň 1 | |
250 g | třešně |
Droždí rozmícháme v polovině vlažného mléka a zahustíme lžící mouky a cukru. V teple necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, cukr, změklé máslo, žloutky a kvásek. Za stálého míchání pak pramínkem přiléváme zbývající mléko a vařečkou vše zpracujeme na pevné nelepivé těsto. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na obdélník a přeneseme ho na plech vymazaný olejem. Tvaroh utřeme se žloutky do hladkého krému, potom vmícháme cukr, pudinkový prášek (vanilkový, jahodový, smetanový, aj.) a citronovou kůru. Promícháme a náplň rozetřeme na těsto. Povrch rovnoměrně posypeme omytými a vypeckovanými třešněmi. Smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Pak do sypké hmoty přimícháme rozměklé máslo i vejce a drobenkou posypeme tvarohové třešně. V předehřáté troubě pečeme třešňové řezy asi 25 minut na 180 °C. Třešňový řez vydrží dlouho křehký, jako právě upečený.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Sklízíme třešně: Na koláč, kompot i zmrzlinu
Stromy se letos konečně začínají červenat drobným peckovitým ovocem. Je čas dozrávání třešní, pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých právě třešně dobře zužitkujeme.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena