Třešňová jogurtová buchta

Moučník z jogurtového těsta a čerstvého ovoce.


4.850x
60 min
12×

Postup přípravy

Připravíme si menší hlubší plech, který vymažeme tukem. Třešně propláchneme ve vodě a vypeckujeme.

Máslo necháme rozpustit a trochu vychladnout. V míse vyšleháme celé vejce s cukrem a postupně přidáváme další ingredience. Vmícháme jogurt, med a postupně přimícháme i polohrubou mouku s kypřícím práškem. Pokud se nám těsto na koláč zdá řídké, přidáme navíc pár lžic mouky. Záleží, jaký jogurt zvolíme.

Těsto vlijeme na připravený plech, po celé ploše poklademe třešně jednu vedle druhé a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 170 °C. Třešňovou jogurtovou buchtu pečeme 15 - 20 minut, až nám povrch zezlatoví a okraje koláče odstoupí od plechu.

Třešňovou jogurtovou buchtu necháme trochu vychladnout, pak nakrájíme na řezy a podáváme.

Množství ingrediencí odměřujeme podle použitého kelímku od jogurtu (400 ml).
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňová jogurtová buchta

Zpět na recept