Třešňová buchta

Jednoduchý recept na výbornou buchtu s třešněmi.


4.619x
45 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
70 gmáslo
0.25 lmléko
220 gcukr moučka
350 ghladká mouka
1 špetkacitronová kůra
0.5 balíčkukypřicí prášek do pečiva

podle potřeby

třešně
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a máslem. Potom přidáme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru a mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch těsta poklademe třešně a pečeme asi 40 minut v předehřáté troubě. Třešňovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.
user-icon

autor Míša22

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Třešňová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena