Třešňový kompot necháme odkapat, šťávu budeme potřebovat. Mouku, sůl a prášek do pečiva prosejeme. Formu na bábovku vytřeme a vysypeme mandlovými lupínky. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přidáváme po jednom vejce. Přidáme třešňovou šťávu a za stálého míchání přidáváme prosáté suroviny. Nakonec těsto promícháme s třešněmi, samozřejmě bez pecek, a nastrouhanou čokoládou s mandlemi.
Třešňové těsto nalijeme do bábovkové formy a pečeme pěkně dozlatova. Vpichem špejlí po 30 - 40 minutách zkontrolujeme. Upečenou bábovku necháme vychladnout, poté opatrně vyklopíme.
Třešňovou bábovku s čokoládou pocukrujeme a můžeme podávat.