Treska s okurkovým ragú

Výborný recept na lehký oběd nebo večeři z tresky.


5.02x
45 min
2×

Ingredience

1 lžícemáslo
1 kscibule
125 gsmetana
1 lžičkahladká mouka
1 lžícerostlinný olej
350 gsalátová okurka
1 lžičkahořčičné semínko
2 kgfilé z tresky
1 skleniceslepičí fond

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme a semínka odstraníme lžičkou. Dužinu nakrájíme na kousky dlouhé asi 1,5 cm a lehce osolíme. Rozehřejeme 1/2 lžíce másla v širokém hrnci. Cibuli necháme zesklovatět při středním žáru. Přisypeme okurku, smažíme 1 minutu, zaprášíme moukou, přilijeme slepičí nebo telecí fond a krátce povaříme. Vmícháme smetanu a při středním žáru dusíme ragú pod pokličkou 5 minut. Tresku omyjeme, osušíme, kůži ostrým nožem každý 1 - 2 cm nařízneme, aby mohl uniknout tuk. Hořčičná semínka rozdrtíme válečkem na nudle. Rybu z obou stran potřeme solí, pepřem a hořčičnými semínky. Prudce rozehřejeme zbývající máslo a olej v nepřilnavé pánvi. Rybu smažíme nejprve kůži dolů 2 minuty, pak žár zmírníme a smažíme dál dalších 8 minut. Okurkové ragú před podáváním osolíme a opepříme. Treska s okurkovým ragú podáváme s brambory nebo rýží.
user-icon

autor Nikča

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Treska s okurkovým ragú

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena