Tresčí filé s bramborem, olivami a rajčátky

Výborný hlavní kompletní chod z tresčího filé a zeleniny.


5.08x
45 min
2×

Ingredience

1 kscitron
4 plátkyfilé z tresky
100 gčerná oliva
200 gcherry rajče
4 ksvětší brambory

podle chuti

sůl
čerstvá bazalka
mletý černý pepř

podle potřeby

extra panenský olivový olej

Postup přípravy

Tresčí plátky pokapeme citronovou šťávou, lehce osolíme, opepříme mletým pepřem. Rybí plátky polijeme 2 lžícemi olivového oleje a necháme na 30 minut marinovat.

Důkladně očištěné brambory vložíme i se šlupkou do studené osolené vody a od bodu varu vaříme jen na pár minut, musí být al dente. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

Do vymazané zapékací mísy nebo pekáčku položíme tresčí filé. Mezi filé poskládáme brambory, olivy a rajčátka, olivy můžeme nakrájet na kolečka, ale klidně i nechat celé. Vrch pokrmu pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

Tresčí filé s bramborem, olivami a rajčátky vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 - 25 minut, dokud nevidíme zlatavou barvu u brambor.

Pečené tresčí filé s bramborem, olivy a rajčátky podáváme ihned ozdobené čistou bazalkou nasekanou na julienne.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tresčí filé s bramborem, olivami a rajčátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská