Třená buchta

Nenáročný recept na vynikající moučník v různých obměnách podle chuti a fantazie.


3.911x
75 min

Ingredience

1 hrnekcukr
2 ksvejce
1 hrnekmléko
1 balíčekvanilkový cukr
2.5 hrnkuhladká mouka
1 špetkacitronová kůra
0.5 balenítuk na pečení
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

podle chuti

marmeláda
kakao
šlehačka
ovoce

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Vejce, cukr a změklý tuk na pečení nebo máslo utřeme. Po hladkém spojení přidáme mouku, prášek do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr a vlažné mléko.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (případně bábovky vysypané nejlépe kokosem), nebo použijeme 1,5 množství těsta a dáme na plech s vyšším okrajem.

Z těsta můžeme připravit korpus dortu, mramorovou bábovku (do půlky těsta přidáme kakao), bublaninu (do těsta přidáme libovolné ovoce) nebo korpus podélně rozkrojíme a namažeme marmeládou nebo krémem, případně obojím. Potom třenou buchtu potřeme libovolnou polevou a ozdobíme ovocem a šlehačkou.

Třenou buchtu připravíme podle chuti a podáváme s kávou nebo čajem k různým příležitostem.
user-icon

autor zdena


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třená buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.