Za gastronomickou pochoutku se v Třeboni, hlavním městě českého rybářství, považují kapří hranolky z Třeboňského kapra. Originální recept doporučil známý kuchař Petr Stupka.
Hodnocení
4.7
/ 5 (49x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Marináda
Česnek3 stroužky
Sůl10 g
Mletý kmín1 miska
Mletý zázvor1 miska
Slaná sojová omáčka30 g
Na obalení
Hladká mouka 50 g
Škorobová moučka30 g
Mletá sladká paprika1 hrst
Ostatní
Olej na smažení200 ml
Kapr filet600 g
Postup přípravy
Kostí zbavený filet z kapra nakrájíme na stejně dlouhé kousky (hranolky).
Z lisovaného česneku, připraveného koření a sójové omáčky vytvoříme marinádu.
V marinádě promíchané hranolky kapřího masa necháme odležet.
Následně je obalíme v připravené směsi hladké mouky, papriky a škrobové moučky.
Smažíme v rozpáleném oleji.
Po usmažení necháme okapat v sítu nebo na ubrousku. Podáváme se studenou omáčkou, například křenem dochucenou kysanou smetanou.