Trautenberkův mls

Hodně dobrá kombinace - plátek masa, bramborák a lečo.


4.380x
45 min

Ingredience

sůl
pepř
4 ksvykostěná vepřová kotleta

těsto

4 stroužkyčesnek
sůl
3 ksvejce
2 lžícestrouhanka
6-8 ksbrambory
mléko
majoránka
kmín
2 lžícehladká mouka

podle potřeby

olej

příloha

1 kostkamasox
1 sklenkalečo

Postup přípravy

Z nastrouhaných brambor, prolisovaného česneku, majoránky, vajec, soli, pepře, kmínu, mouky, strouhanky (kvůli křehkosti) a mléka si připravíme klasické bramborákové těsto. Naklepané, osolené a opepřené kotlety z jedné strany zprudka opečeme na oleji, obrátíme, zalijeme bramborákovým těstem a necháme smažit. Pak znovu otočíme a dosmažíme z druhé strany, aby se maso s těstem spojilo. Do zvláštní nádoby vyklopíme sklenici leča, nepatrně podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a necháme probublat. Na talíře dáme kotletu, zasypeme lečem. Trautenberkův mls zapíjíme pivem.
user-icon

autor spider-rio

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Trautenberkův mls

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena