Tradiční hrachová kaše

Máte rádi hrachovou kaši? Připomeňte si tuto klasiku a uvařte rodině tradiční český recept.


3.37x
60 min
1×

Ingredience

20 gmáslo
1.5 dlmléko
300 ghrách
20 ghladká mouka

podle chuti

sůl
majoránka
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
cibule

Postup přípravy

Hrách propláchneme a namočíme přes noc do vody.

Ráno vodu slijeme, nalijeme čistou a pod pokličkou hrách uvaříme doměkka. Před koncem vaření hrách osolíme.

Z hladké mouky a rozpuštěného másla vytvoříme jíšku, kterou zředíme mlékem.

Uvařený hrách prolisujeme do jíšky, promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a podusíme.

Hrachovou kaši rozdělíme na talíře, omastíme rozpuštěným máslem a dozlatova osmaženou cibulkou. Tradiční hrachovou kaši podáváme jako hlavní chod s chlebem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tradiční hrachová kaše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena