Tournedos Rossini

Pokrm má více názvů - mimo jiné Filet Mignon.


2.973x
45 min

Postup přípravy

Žampiony a šalotku nakrájíme na plátky. Z plátky toastového chleba odstraníme kůrky.

Gril předehřejeme na střední teplotu. Na hluboké pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme žampiony, opékáme je 5 minut doměkka a vyjmeme. Na pánev dáme šalotku a opékáme ji 3 - 4 minuty doměkka. Zaprášíme ji moukou a za stálého míchání zahříváme asi minutu. Potom pánev odstavíme
a postupně vmícháme hovězí vývar a madeiru.

Pánev vrátíme na oheň, omáčku osolíme a opepříme a povaříme 5 minut.
Na maso dáme kousky másla (celkem 25 g), opepříme ho a grilujeme pod předehřátým grilem 4 minuty po každé straně. Mezitím rozpustíme v jiné pánvi zbývající máslo a opečeme na něm z obou stran dozlatova krajíčky toastového chleba.

Maso vyjmeme z grilu a udržujeme teplé. Pod grilem nebo na pánvi prohřejeme plátky paštiky. Na nahřáté talíře položíme opečené krajíčky chleba, na ně dáme maso a navrch plátek paštiky. Do připravené omáčky vmícháme šťávu z grilování, přecedíme ji a vmícháme do ní žampiony. Omáčkou potom přelijeme medailonky.

Recept na Tournedos Rossini je na 4 porce.

Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tournedos Rossini

Zpět na recept