Vaření.czReceptyToskánská fazolová polévka s chlebem

Toskánská fazolová polévka s chlebem

Jedna ze zdravých polévek na hubnutí pochází až z Toskánska.


4.628x
20 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
3 kscibule
3 lžíceolivový olej
2.5 šálkuzeleninový vývar
mletý černý pepř
400 gkonzervovaná rajčata
0.5 ksvelká ciabatta
400 gkonzervované fazole flažolet

na ozdobu

čerstvá bazalka

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 150 °C. Ciabattu nakrájíme na kostky, vložíme do trouby a necháme 10 minut proschnout. Ve větší pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a česnek a smažíme 3 - 4 minuty doměkka. Přidáme rajčata, fazole a vývar. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2 minuty. Do směsi vložíme na kostky nakrájenou ciabattu a polévku přivedeme opět k varu. Vaříme dalších 5 minut. Už jen toskánskou polévku okořeníme. Toskánskou fazolovou polévku s chlebem podáváme s čerstvou bazalkou. Poznámka: Fazole flažolet jsou světle zelené nezralé fazole. Jsou velmi populární ve Francii a v Itálii a mají neobvyklou, delikátní chuť.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Toskánská fazolová polévka s chlebem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena