Nejprve si připravíme vývar z vegety nebo podravky, do kterého přidáme směs mražené zeleniny.
Při vaření nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka, kterou poté přidáme do polévky a jen krátce povaříme.
Podáváme s nahrubo nastrouhaným sýrem, který do horké polévky nasypeme těsně před podáváním.
Moje známá, která se provdala do Itálie mě naučila cibulačku, kterou vaří její tchýně. Takže recept originál. Na olivovém oleji osmahne cibuli, krájenou na půlměsíčky, ale ne do tmava, zalije bílým vínem a nechá odpařit alkohol, přidá tymián a vývar a povaří. Dosolí a opepří dle chuti. Podává s krutony a kopcem strouhaného parmezánu.
liamgal
nepoživatelné
Z kombinace podravky a vody není možné udělat jakýkoliv vývar. Nemluvím o vývaru s kostí, ale celkem slušná náhrada může být akorát hovězí instantní vývar. Podravka je poze směs soli, glutamatu, cukru a minimálního procenta sušené zeleniny. Sloužit může například akorát tak k nepříliš dobrému dochucení vývarů. Do cibulačky se cibule nepřidává, ale v týmž hrnci restuje nejprv a to do sklovata se špetkou cukru před zalitím vodou a dalšího postupu.