Tortilla s tuňákem a vejci

Netradiční tortilly plněné tuňákem, které zasytí a dají se jíst i studené. S pálivou papričkou jim dáme neotřelou chuť.


4.516x
15 min
2×

Postup přípravy

Na suchou pánev položíme postupně jednu a druhou trotillu a pořádně je prohřejeme z obou stran. Odložíme na velký talíř bokem. Připravíme si do hrnku tři vejce, která rozšleháme vidličkou a přidáme špetku soli a mletého pepře a zakápneme lžičkou studené vody.

Na oleji rozehřejeme olej a vyklopíme na něj obsah hrnku tak, abychom vytvořili omeletu. Mezitím si nakrájíme zeleninu na tenké krátké proužky, hodí se rajčata, jarní cibulka, paprika, cibule bílá i červená a jiné, vše podle chuti - s ohledem na přidávaného tuňáka. Otevřeme si konzervu kvalitního tuňáka - můžeme vyzkoušet i tuňáka s pálivou papričkou (na fotografii je vidět ve spodní tortille).
Na pánvi si obrátíme vaječnou omeletu, aby se propekla správně a zároveň ji rozpůlíme na dva půlměsíce. Na každou torillu položíme jeden půlměsíc tak, aby nám dole zůstal prázdný prostor, který budeme následně překládat. Do středu omelety nandáme vidličkou okapaného tuňáka, proužky zeleniny. Na to překlopíme prázdnou část tortilly a vzniklý tvar přeložíme ještě jednou na polovinu.

Tortillu s tuňákem a vejci podáváme bez další přílohy.

Pro obměnu receptu můžeme vytvořit také omeletu již se zeleninou - nadrobno nakrájená zelenina se dá na pánev s vajíčkem a zapeče se do omelety, pak zdobíme podle své chuti.
user-icon

autor andanza


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tortilla s tuňákem a vejci

Zpět na recept