Topinky s vepřovou konzervou

Recept je jednoduchý a časově nenáročný.


4.618x
30 min
3×

Ingredience

omáčka

2 stroužkyčesnek
olej
sůl
máslo
4 kscibule
2 konzervyrajčatový protlak
koření
1 konzervavepřová konzerva
mletý černý pepř

podle potřeby

chléb

Postup přípravy

Cibulku očistíme, nakrájíme na větší kostičky a dáme do misky. To samé uděláme s česnekem, ale nakrájíme jej na plátky.

Na velkou pánev dáme máslo (množství podle vlastního uvážení), kdo máslo nemá, může použít margarín. Až se máslo rozpustí, dáme na pánev cibulku a necháme chvilku smažit. Během smažení si připravíme si konzervy (vepřovou i malé protlaky) a potřebné koření.

Hned po přípravě si do cibulky rozmícháváme vepřovou konzervu, půjde velice z tuha, ale nemusíte se bát povolí. Až budeme mít masovou konzervu rozměklou, přidáme česnek a chvilku smažíme. Přidáme protlaky. Do konzerv od protlaků dáme trochu vody a vlijeme na pánev. Mícháme. Až bude omáčka bublat, přidáme koření podle vlastní chuti, sůl a pepř. Omáčka je dobrá, když má trochu říz, takže můžeme přidat i trochu chilli. Jakmile budete mít omáčku hotovou, připravíme si chléb a smažíme na oleji dozlatova.

Na topinky dáme připravenou směs. Topinky s vepřovou konzervou podáváme trochu vychladlé. Omáčka je vhodná i na špagety a jiné těstoviny.
user-icon

autor Lumik ^^


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Topinky s vepřovou konzervou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena