Tofu ragú s těstovinami

Recept na výbornou bezmasou omáčku k těstovinám. Dietní hlavní chod podávaný s celozrnnými těstovinami.


4.317x
60 min

Postup přípravy

Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev a řapíkatý celer podle potřeby očistíme a nesekáme také nadrobno. Tofu rozdrobíme, můžeme i rozmixovat. V receptu můžeme vynechat víno.

Nadrobno nakrájenou zeleninu dáme pomalu smažit na olivový olej v hrnci. Asi po 5 minutách přidáme oloupaná rajčata a podlijeme vínem, které necháme odpařit. Víno můžeme vynechat. Omáčku pomalu vaříme asi 20 - 30 minut s podléváním vývarem, nebo vodou podle potřeby.

V polovině vaření přidáme rozdrobené tofu, omáčku okořeníme podle chuti, dovaříme a odstavíme.

Celozrnné těstoviny (třeba špagety) uvaříme v osolené vodě na skus. Uvařené těstoviny scedíme promícháme s tofu ragú.

Tofu ragú s těstovinami podáváme jako dietnější hlavní chod.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tofu ragú s těstovinami

Zpět na recept