Tlačenka z vepřového bůčku

Tato tlačenka je výborná zejména k rychlému občerstvení. Vhodná je k i náhlému pohoštění návštěvy. Je chutná a vzhledná.


3.97x
90 min
2×

Postup přípravy

Maso umeleme na masovém strojku, ale můžeme i koupit 1 kg mletého vepřového masa. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a protlačíme sítkem na salát. Salám (třeba gothaj) a scezenou papriku nakrájíme na kostičky.

Všechny suroviny promícháme, okořeníme a napěchujeme do sáčku na tlačenku. Tato směs se mi vešla do jednoho velkého sáčku. Jinak napěchujeme sáčky podle velikosti.

Tlačenku z vepřového bůčku vaříme ve vodě 40 minut po každé straně. Po uvaření necháme vychladnout.

Tlačenku z vepřového bůčku před podáváním nakrájíme na plátky.
user-icon

autor malans


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tlačenka z vepřového bůčku

Zpět na recept