Thajské masové kuličky z krůtího masa

Recept na pikantní masové kuličky z krůtího masa po thajsku. Na pokrm užijeme spoustu koření.


2.65x
45 min

Postup přípravy

Ve velké misce ručně smícháme všechny ingredience na masové kuličky - mleté libové krůtí maso, cuketu (okrájíme slupku, nastrouháme a šťávu vymačkáme), rybí omáčku, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, pastu z červeného kari, kokosové mléko light a pálivou chilli papričku nakrájenou na kousky. Pomocí lžičky vytvoříme ze směsi asi 28 kuliček a odložíme je na talíř.

V další misce smícháme všechny ingredience na přípravu omáčky - kokosové mléko light, rajčatový protlak, pastu z červeného kari, rybí omáčku a pálivou chilli papričku nakrájenou na kousky.

Sprejem naneseme na pánev slabou vrstvu oleje a necháme ji ohřát na vysokou teplotu. Potom na pánev vložíme masové kuličky a restujeme 2 - 3 minut ze všech stran. Přidáme do pánve omáčku, oheň ztlumíme na střední teplotu a vaříme ještě 15 minut bez pokličky.

Thajské masové kuličky z krůtího masa servírujeme s rýží nebo nudlemi.
user-icon

autor suback


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Thajské masové kuličky z krůtího masa

Zpět na recept