Vaření.czReceptyTěstoviny se zelím a masem

Těstoviny se zelím a masem

Sladkokyselé zelí, restované kořeněné mleté maso a těstoviny v jednom receptu.


4.435x
60 min
8×

Ingredience

1 lžičkasůl
2 lžícecukr krupice
1-2 lžícehladká mouka
špetkadrcený pepř
2 lžícecitronová šťáva
400 gmleté maso
1 lžícedrcený kmín
2 ksstřední cibule
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lžícekoření na steak
1 sklenicesterilované zelí
1 balíčekmušličky (těstoviny)

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme maso (půl na půl hovězí a vepřové) i koření, osolíme a za stálého míchání maso orestujeme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme, vsypeme na rozehřátý olej, zasypeme cukrem a necháme ho mírně zkaramelizovat. Přidáme zelí i s nálevem a dusíme za občasného míchání asi 30 minut. Podle potřeby podléváme teplou vodou. Pak zelí ochutíme kmínem, solí a citronovou šťávou. Ještě 5 minut podusíme, pak zaprášíme moukou a necháme ji 10 minut provařit. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě s olejem na "skus", scedíme a vsypeme do větší nádoby. K těstovinám přidáme maso i zelí, dobře promícháme a můžeme podávat.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Těstoviny se zelím a masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena