Těstoviny se zeleninou ve woku

Vegetariánské těstoviny se spoustou zeleniny.


3.711x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
3 řapíkyceler
2 lžícevoda
2 ksmrkev
1 lžičkamed
1 lžíceolivový olej
1 ksčerstvý zázvor
1 ksčervená paprika
3 lžícesójová omáčka
1 kszelená paprika
1 lžičkakukuřičný škrob
3 lžícekukuřičný olej
400 gcelozrnné těstoviny
3 lžícesuché šery
120 gkukuřičné klásky z konzervy

podle chuti

sůl

na ozdobu

červená paprika

Postup přípravy

Conchigliette (mušličky) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Důkladně je scedíme, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

Kolečka mrkve povaříme 2 minuty v mírně osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odložíme na talíř.

Ve woku nebo na velké pánvi opékáme na kukuřičném oleji asi minutu na mírném ohni zázvor. Potom jej lopatkou s otvory z woku nebo pánve odstraníme a vyhodíme.

Na oleji s příchuti zázvoru opékáme cibiili, česnek, celer a papriky zhruba
2 minuty, přidáme mrkev a kukuřičné klásky a opékáme ještě 2 minuty. Do zeleniny vmícháme těstoviny.

Kukuřičný škrob rozmícháme s vodou na hladkou kaši. Vmícháme do ní sójovou omáčku, šery a med. Touto směsí pak přelijeme těstoviny se zeleninou a vše za občasného zamíchání 2 minuty povaříme. Pokrm můžeme ochutit pálivou omáčkou. Upravíme na talíře, ozdobíme červenou paprikou a podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny se zeleninou ve woku

Zpět na recept