2 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
200 ml | smetana | |
2 snítky | bazalka | |
400 g | žampiony | |
1 lžíce | olivový olej | |
30 g | slanina uzená | |
200 g | těstovinová hnízda | |
30 g | parmazán (v celku) | |
1 balíček | hotová omáčka na mleté maso |
Žampiony otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtky. Česnek a cibuli oloupeme a česnek nakrájíme nadrobno a cibuli na kolečka. Parmazán nastrouháme.
Podle návodu na obalu dáme vařit těstoviny.
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém olivovém oleji. Pak přidáme cibuli a česnek a vše orestujeme. Přisypeme žampiony, přilijeme asi 150 ml vody, smetanu a vmícháme instatní omáčku. Směs necháme 5 minut provařit.
Těstoviny zcedíme a smícháme s omáčkou. Bazalku omyjeme a nakrájíme na kousky.
Těstoviny podáváme posypané bazalkou a parmazánem.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena