I když se nejedná zrovna o dietní jídlo, je velmi chutné, syté a jednoduché
Hodnocení
3.1
/ 5 (102x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
2 kapky
olej
sůl
2 ks
vejce
1 lžička
bazalka
320 g
těstoviny
1 kelímek
smetana na vaření
3 lžíce
šunkové pomazánkové máslo s osmaženou cibulkou
40 g
jemný tavený sýr
Postup přípravy
V osolené vodě s pár kapkami oleje uvaříme těstoviny, přičemž dobu varu zkrátíme o 1 až 2 minuty a slijme.
V době varu těstovin v druhém hrnci zahřejeme smetanu, jemně osolíme, přidáme bazalku, pomazánkové máslo a sýr a neustále mícháme, dokud není omáčka hladká.
Poté ji nalijeme do hrnce se slitými těstovinami a dobře promícháme. Dvě minuty za stálého míchání povaříme, hrnec sundáme, rozklepneme do něj vejce a důkladně promícháme.
Ihned podáváme.