Těstoviny s tuňákem, olivami a sušenými rajčaty

Velmi rychlý recept, který jsem udělala jednou ze zrovna dostupných surovin a zmizel tak rychle, že jsem skoro nestihla ochutnat.


4.858x
20 min
11×

Postup přípravy

Dáme vařit těstoviny, nejlépe penne, ale můžou být i jiné. Vaříme podle návodu na obalu.

Mezitím dáme na pánev orestovat rajský protlak, který necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme cca 3 stroužky prolisovaného česneku (dle chuti), nakrájené olivy na poloviny, zhruba stejné množství sušených rajčat na menší kousky a větší konzervu tuňáka. Směs necháme pouze prohřát.

Těstoviny slijeme, přidáme vytvořenou směs a promícháme. Dochutíme dle chuti bazalkou (i sušenou), oreganem, pažitkou či jinými bylinkami a kořením.

Těstoviny s tuňákem, olivami a sušenými rajčaty můžeme podávat.

Není to žádný nový objev, ale rajský protlak s česnekem vytvoří ze sušších těstovin těstoviny "klouzací" a opravdu delikátní.
user-icon

autor Pája


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny s tuňákem, olivami a sušenými rajčaty

Zpět na recept