Vaření.czReceptyTěstoviny s tuňákem, olivami a sušenými rajčaty

Těstoviny s tuňákem, olivami a sušenými rajčaty

Velmi rychlý recept, který jsem udělala jednou ze zrovna dostupných surovin a zmizel tak rychle, že jsem skoro nestihla ochutnat.


4.858x
20 min
11×

Ingredience

1 balíčektěstoviny penne

směs

česnek
1 plechovkaolivy
1 konzervatuňák
1 konzervarajský protlak
200 gsušená rajčata

podle chuti

sůl
pažitka
bazalka
oregano

Postup přípravy

Dáme vařit těstoviny, nejlépe penne, ale můžou být i jiné. Vaříme podle návodu na obalu. Mezitím dáme na pánev orestovat rajský protlak, který necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme cca 3 stroužky prolisovaného česneku (dle chuti), nakrájené olivy na poloviny, zhruba stejné množství sušených rajčat na menší kousky a větší konzervu tuňáka. Směs necháme pouze prohřát. Těstoviny slijeme, přidáme vytvořenou směs a promícháme. Dochutíme dle chuti bazalkou (i sušenou), oreganem, pažitkou či jinými bylinkami a kořením. Těstoviny s tuňákem, olivami a sušenými rajčaty můžeme podávat. Není to žádný nový objev, ale rajský protlak s česnekem vytvoří ze sušších těstovin těstoviny "klouzací" a opravdu delikátní.
user-icon

autor Pája


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny s tuňákem, olivami a sušenými rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena