Vaření.czReceptyTěstoviny s rajčaty zapečené v lilku

Těstoviny s rajčaty zapečené v lilku

Lilky nadívané zeleninovou směsí a zapečené s mozzarellou.


4.04x
60 min

Ingredience

2 ksčesnek
2 lžícestrouhanka
400 grajčata
1 kscibule
2 kslilek
220 gpenne
60 gmozzarella
25 gparmazán
4 lžíceolivový olej
2 lžičkysušené oregano

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

ledový salát

Postup přípravy

Penne (krátké trubičky) uvaříme v mírně osolené vodě s I lžící olivového oleje doměkka, scedíme, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. Lilky (baklažány) podélně rozpůlíme a vydlabeme dužninu, nesmíme však poškodit slupku. Povrch vydlabaných lilků potřeme olivovým olejem, dužninu nakrájíme nadrobno a odložíme. Na zbývajícím oleji opečeme na pánvi s vyšším okrajem cibuli, přidáme česnek a ještě zhruba minutu opékáme. Potom vmícháme dužninu lilku a dusíme ji 5 minut. Vmícháme rajčata, oregano (dobromysl), sůl a pepř. Směs přivedeme k vatu a 10 minut mírně dusíme. Pánev odstavíme a zeleninu smícháme s těstovinami. Plech na pečení pomažeme olejem a upravíme na něj v jedné vrstvě půlky lilků. Do nich rozdělíme polovinu směsi zeleniny s těstovinami, povrch poklademe plátky mozzarelly, na ně navršíme zbývající směs zeleniny a těstovin. Parmazán smícháme se strouhankou a posypeme jím piněné lilky. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) dozlatova. Podáváme s listy ledového salátu. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Nakladatelství SLOVART
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Těstoviny s rajčaty zapečené v lilku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena