Těstoviny s rajčatovým lečem

Recept na rajčatovou směs, která připomíná lečo. Podáváme s těstovinami nebo chlebem.


3.45x
60 min

Postup přípravy

Rajčata důkladně omyjeme, odtrhneme zelenou část a nakrájíme na kostky. Komu vadí slupka, může rajčata předem spařit ve vroucí vodě a před krájením je oloupat. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kousíčky. Očištěnou cibuli na kolečka.

V hrnci rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibulku, necháme asi 2 - 3 minuty restovat. Poté vsypeme česnek, který jen lehce orestujeme, vsypeme rajčata a jen mírně podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme směs italských bylinek a necháme 15 - 20 minut dusit. Kdyby bylo třeba, podlijeme vodou.

Rajčatové lečo podáváme horké s těstovinami nebo chlebem jako lehkou večeři či oběd.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny s rajčatovým lečem

Zpět na recept